Τοπικά Προϊόντα

Η μεσσηνιακή γη κρύβει πολλούς εκλεκτούς θησαυρούς, τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όχι μόνο στο ξενοδοχείο Apollo Resort Art, αλλά και να πάρει μαζί του, αναχωρώντας.

Το πιο διάσημο τοπικό προϊόν είναι το ελαιόλαδο και οι ελιές Καλαμών. Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα σύκα της περιοχής και τα φιστίκια (αραχίδες). Ένα ιδιαίτερο σε γεύση τυρί, η σφέλα, η οποία φτιάχνεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα, είναι πολύ διαδεδομένο στην Μεσσηνία αλλά και στην Λακωνία.

τοπικά προϊόντα μεσσηνίας

Ένα ακόμη ιδιαίτερο παραδοσιακό προϊόν είναι τα λαλάγγια, τα οποία είναι τραγανά κομμάτια ζύμης, τηγανισμένα σε ελαιόλαδο. Τα λαλάγγια φτιάχνονταν πριν από μεγάλες θρησκευτικές εορτές από όλες τις νοικοκυρές.

Από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά είναι το σύγκλινο, δηλαδή παστά κομμάτια χοιρινού κρέατος. Τρώγεται σκέτο αλλά θα το βρείτε και σε πιάτα της μεσσηνιακής κουζίνας. Διάσημο αλλαντικό της περιοχής είναι και το λουκάνικο με πορτοκάλι.

Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, όπως κυδώνι, σύκο, καρπούζι και άλλα, θα βρείτε και θα δοκιμάσετε σε πολλά μέρη της Μεσσηνίας. Παράδοση υπάρχει στην παρασκευή λουκουμιών και φυσικά στο παστέλι, μιας και το μέλι της περιοχής θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Η Μεσσηνία διαθέτει ορισμένους εξαιρετικούς αμπελώνες και μπορείτε να βρείτε πολύ ωραίες ποικιλίες κρασιών, όπως η Μαλαγουζιά αλλά και τσίπουρο και ούζο παρά πολύ καλής ποιότητας.

Πέρα λοιπόν από την επίσκεψη σε αρχαιολογικά μέρη και φυσικές ομορφιές της μεσσηνιακής γης, ο επισκέπτης θα ταξιδέψει και σε γαστρονομικούς προορισμούς έχοντας αφετηρία ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Κυπαρισσίας, το Apollo Resort Art.